Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΑΦΑΛΟΥΚΟΥ

Ο Θοδωρής και η Ευγενία συναντήθηκαν στο Rhode Island School of Design στα 18 τους χρόνια, όπου και οι δύο πήγαν εκεί για να σπουδάσουν ζωγραφική. Η Ευγενία συνέχισε ως ενδυματολόγος, ο Θοδωρής ως σκηνογράφος και σκηνοθέτης. Ανδριώτης εκείνος, Αμερικανίδα εκείνη ήταν γραφτό να ενώσουν το ταλέντο τους. Ανήσυχα πνεύματα και δύο, δραστήριοι, αντισυμβατικοί, λάτρεις της τέχνης αποτέλεσαν ένα «δυναμικό ζευγάρι» και δημιούργησαν μια λαμπρή καριέρα στη Νέα Υόρκη, όπου και έζησαν περίπου 30 χρόνια. Μπαίνοντας κανείς στο Internet να αντλήσει πληροφορίες για το έργο τους, εντυπωσιάζεται από τον όγκο της δουλειάς τους. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ενδεικτική αναφορά στο έργο τους.
Η Ευγενία συμμετείχε ως ενδυματολόγος σε 14 ταινίες από το 1986 ως το 1997 και έντυσε μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, όπως Άλεκ Μπόλντουιν, Τζούλια Ρόμπερτς, Μέλανι Γκρίφιθ, Τζεφ Ντάνιελς, Κίανου Ριβς, Κάμερον Ντιάζ, Ρόμπερτ Ρέφορντ κ.α.
Ο Θοδωρής συμμετείχε ως καλλιτεχνικός διευθυντής, σκηνογράφος αλλά και ηθοποιός σε πολλές ταινίες και συνεργάστηκε με τρεις βραβευμένους με ΟΣΚΑΡ σκηνοθέτες: Τζόναθαν Ντέμι , Μπάρι Λέβινσον και Έρολ Μόρις. Η ταινία όμως που τον έκανε  διάσημο είναι το «Rockers»(1978), μια ταινία-σταθμός που αποτύπωσε τη τζαμαϊκανή ρέγκε μουσική τη στιγμή που γεννιόταν.
Μετά από την πολυτάλαντη και μποέμικη ζωή τους στο Μανχάταν της Ν.Υ., μετακόμισαν πριν 14 χρόνια στο πατρικό του Θοδωρή στα Αποίκια, ζώντας αγροτική ζωή σαν λάτρεις της φύσης που είναι.
Ο Θ.Ο.Α. έχει την τιμή και την τύχη να τους έχει μέλη του και να μοιράζεται μαζί τους στιγμές αίγλης και ποιοτικού θεάτρου. Σε όλη την πορεία του Θ.Ο.Α. έχουν αφήσει τη σφραγίδα  τους, ιδιαίτερα όμως  τα τελευταία 4 χρόνια ο Θοδωρής και η Ευγενία σκηνοθετούν, μεταφράζουν, διασκευάζουν, ζωγραφίζουν, ράβουν τα κοστούμια και τα αξεσουάρ και γενικά έχουν εξ ολόκληρου την επιμέλεια των παραστάσεων του Θ.Ο.Α. Τους ευχαριστούμε θερμά για την ποιοτική και ανιδιοτελή δουλειά που προσφέρουν, σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ έχουμε όλοι την ανάγκη μιας καλής παράστασης, τόσο σαν ηθοποιοί όσο και σαν θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: