Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Πότε το αποφασίσαμε,πότε μας επέλεξαν, πότε πήγαμε, στήσαμε σκηνικά, παίξαμε, ξεστήσαμε και γυρίσαμε, ούτε που το κατάλαβα.

Θα μου πεις, για να οργανώσεις μια μετακίνηση εβδομήντα δύο ανθρώπων με δύο λεωφορεία κι ένα φορτηγό για τα σκηνικά, να προσπαθήσεις να τακτοποιηθούν σε δύο ξενοδοχεία, να ετοιμάσεις κατάλογο για το δείπνο του Σαββάτου, όπου να φαίνεται ποιος προτιμάει μπριζόλα..κοτόπουλο..ή..μπιφτέκι..,να τακτοποιήσεις όμως κι αυτούς που νηστεύουν..ε..δεν είναι και λίγο....Χωρίς αστεία όμως τώρα.....

Image may contain: one or more people, people on stage, people standing, wedding, outdoor and indoor

Και μόνο για την  εμπειρία, θα άξιζε τον κόπο και τα έξοδα το ταξίδι μας στην Καρδίτσα.Όμως ήταν πολύ παραπάνω.Παρ'όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε, παρά τις όποιες ατέλειές μας το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.Αρκετές λεπτομέρειες έχουν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο.Δεκαεπτά χιλιάδες δέκτες κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της παράστασης και οι επτά χιλιάδες περίπου επισκέψεις στο αναρτημένο video, είναι αριθμοί που μας ευχαριστούν και μας προβληματίζουν συνάμα.

Είναι το αποτέλεσμα μιας δουλειάς ΟΜΑΔΙΚΗΣ, αρκετά δύσκολης και αγχωτικής. Ο στόχος, τουλάχιστον από πλευράς Δ.Σ ήταν, να έχουμε μια καλή παρουσία που δε θα πρόδιδε την προσπάθειά μας.Πιστεύω πως το καταφέραμε.Προηγούμενη εμπειρία δεν υπήρχε.Τα βραβεία και οι έπαινοι μας θέτουν προ των ευθυνών μας από δω και πέρα.

Οι υποψηφιότητές μας,τέσσερις:1) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ 2) ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ(δύο από τα τρία βασικά βραβεία), 3) ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ και 4) ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ.

Πήραμε δύο.
ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ στον Θ.Ο.Α και ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ στην σκηνοθέτιδά μας ΡΙΝΤ ΘΕΩΝΗ.
Οι ΕΠΑΙΝΟΙ(τρεις από εννιά) στην ΚΑΤΣΙΩΤΟΥ ΤΟΥΛΑ για την Καραγκιόζαινα,στον ΜΑΛΤΑΜΠΕ ΓΙΩΡΓΟ για το Άγαλμα και στον ΤΙΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΩΡΓΟ για τον Ασημάκη ολοκλήρωσαν το κεφάλαιο ''ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ".

Image may contain: 2 people, hat

 Όμως εγώ θα σταθώ αλλού.Στον αγώνα πριν το ταξίδι.Στις πρόβες που κρατούσαν μέχρι αργά.Στις αλλαγές προσώπων που έγιναν σε κάποιους ρόλους και που χρειάζεται ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όσους τους ανέλαβαν.Στη συγκέντρωση των σκηνικών, στο φόρτωμα, στην αγωνία να μη ξεχαστεί κάτι.

Και μετά τα ρούχα.Αυτά που μας έδωσαν το βραβείο ενδυματολογίας.Ποιον να πρωτοευχαριστήσεις γι'αυτό;Τη Θεώνη που τα επέλεξε με την παραμικρή λεπτομέρεια; Τις ράφτρες; ή μήπως τον πλούτο που έχει το βεστιάριο μας με τα καταπληκτικά ρούχα της κ. Μπαφαλούκου Ευγενίας, που βρήκαν τη θέση τους στο έργο μας; Και από κοντά η ραχοκοκαλιά του Θ.Ο.Α. οι ηθοποιοί με τον ενθουσιασμό αλλά και με το φόβο και τον προβληματισμό.

Και τι να πω για τους χορωδούς και τους μουσικούς μας. Μαζί μας στην αγωνία, στην προσπάθεια, στην άψογη παρουσία.Και όχι μόνο.Έπρεπε να έβλεπε κανείς την ώρα του ξεστησίματος των σκηνικών.Όλοι οι συνοδοί,άνδρες και γυναίκες μαζί με τους ηθοποιούς ξεστήσαμε μέσα σε μια ώρα.Και δίπλα μας ο Μιχάλης ο Αυγουστίνος με το φορτηγό έξω από την πόρτα του θεάτρου διαθέσιμο κάθε στιγμή, βάλε...βγάλε...

Image may contain: 3 people, people standing

Ποιον να πρωτοευχαριστήσω λοιπόν;;Και με ποια σειρά;;Σίγουρα κάποιοι είχαμε μεγαλύτερο βάρος και ευθύνη και κούραση και...και...Εγώ όμως πιστεύω και νομίζω και οι περισσότεροι από μας, πως το ΚΕΡΔΟΣ απ'αυτό το εγχείρημα ήταν η ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ και η συνειδητοποίηση από όλους τι μπορούμε να επιτύχουμε με το ΜΑΖΙ και όχι με το ΜΟΝΟΣ.


Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς

                                                                                  Η πρόεδρος του Θ.Ο.Α
                                                                                Φιλικού-Πιττακίδη Μαρία
  
  
  


   

Δεν υπάρχουν σχόλια: