Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011





Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Θ.Ο.Α.
Αγαπητά μας μέλη,
Με το ξεκίνημα της νέας Διοικητικής περιόδου, το Δ.Σ. του Θ.Ο.Α. σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και σας υπόσχεται ευχάριστες θεατρικές στιγμές.
Για την καλύτερη ενημέρωσή σας αποφασίσαμε να εκδίδουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, το οποίο θα σας αποστέλλεται ταχυδρομικά και συγχρόνως θα το δημοσιεύουμε εκτός από τον τοπικό τύπο και διαδικτυακά στο blog που δημιουργήσαμε. Η διεύθυνση μας στο διαδίκτυο είναι: androstheatre.blogspot.com
Τα μέλη του Δ.Σ. ύστερα από τις αρχαιρεσίες της 20ης Οκτωβρίου 2010 είναι:
Πρόεδρος: Κρούεζα Αγγελική
Αντιπρόεδρος: Παπαϊωάννου Άγγελος
Γραμματέας: Ασυνάνογλου Άννα
Ταμίας: Χατζόγλου Δέσποινα
Μέλη: Αχλάδης Χρυσοβαλάντης-Δημήτριος
Κολυδά Άννα
Τικόπουλος Γεώργιος
Τα θέματα για τα οποία θα θέλαμε να ενημερωθείτε είναι τα εξής:
 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
Κάθε Δευτέρα 6.30-8.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Άνδρου, πραγματοποιούνται θεατρικά παιχνίδια όχι μόνο για τα μέλη του Θ.Ο.Α. αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να πάρει μέρος. Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής άνετα ρούχα και παπούτσια και διάθεση για παιχνίδι.
Λίγα λόγια για το θεατρικό παιχνίδι:
Κάθε γεγονός της ζωής μας, κάθε συναίσθημα, κάθε φαντασία, μπορούμε να το κάνουμε θέατρο. Από την στιγμή λοιπόν που κάποιος με ευχαρίστηση εκφράζεται είτε με την κίνηση είτε με το λόγο, είτε και με τα δυο, η δραστηριότητα αυτή είναι παιχνίδι θεατρικό.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. Για το θέατρο συνήθως χρειάζεται ένας χώρος(αίθουσα του θεάτρου), ενώ για το θεατρικό παιχνίδι χρειάζεται κυρίως μια ομάδα ανθρώπων που θέλουν να εκφραστούν, μπορεί κανείς να παίξει όπου θέλει. Το θεατρικό παιχνίδι δεν έχει σκηνοθέτη, το ρόλο αυτό τον παίζει ο εμψυχωτής- συντονιστής. Στο θεατρικό παιχνίδι δεν κάνουμε πρόβες όπως στο θέατρο, ούτε αποστηθίζουμε ρόλους. Ο αυτοσχεδιασμός είναι το αποτέλεσμα της λειτουργικής φαντασίας της ομάδας. Ο αυτοσχεδιασμός είναι το κείμενο και σκηνικά το ίδιο το σώμα και το μυαλό μας. Σκηνικά δεν υπάρχουν, ένα απλό πανί ή οποιοδήποτε αντικείμενο, μπορεί να είναι το κοστούμι ή το σκηνικό στο θεατρικό παιχνίδι.
Με το θεατρικό παιχνίδι γινόμαστε ικανοί να καταλήξουμε σε κάποιο «δρώμενο» με βάση το παιχνίδι, την έκφραση, την ελεύθερη δημιουργία. Να εκφράσουμε ελεύθερα τα συναισθήματά μας και τα προβλήματα. Να ξεπεράσουμε προβλήματα προσαρμογής και επικοινωνίας.
Το θεατρικό παιχνίδι επιτρέπει στον άνθρωπο να εκφραστεί συνολικά, να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργειά του, να ευαισθητοποιηθεί και να επικοινωνήσει. Επιπλέον δυναμώνει και δένει μια ομάδα που πρόκειται να δουλέψει μαζί π.χ. σε μια θεατρική παράσταση.

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Μετά από την επιλογή του έργου «ΦΡΕΝΑΠΑΤΗ» του Κορνέιγ που πρόκειται να ανεβάσει ο Θ.Ο.Α, ξεκίνησαν ήδη οι πρόβες και η διδασκαλία του έργου από τον σκηνοθέτη μας κ. Θοδωρή Μπαφαλούκο . Το έργο αυτό σύμφωνα με τις δηλώσεις του σκηνοθέτη και της συζύγου του κ. Ευγενίας Μπαφαλούκου, ενδυματολόγου των έργων μας, είναι υψηλών απαιτήσεων τόσο σε υποκριτική όσο και σε σκηνικά, κουστούμια και φωτισμό. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να δημιουργήσουμε ομάδες εργασίας, από εσάς που θα επιθυμούσατε να βοηθήσετε στα σκηνικά, κουστούμια, φωτισμό , μουσική ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όσοι έχετε διάθεση και ελεύθερο χρόνο να μοιραστείτε τις μαγικές στιγμές του ανεβάσματος ενός έργου στη σκηνή και τη συγκίνηση από το αποτέλεσμα μιας ομαδικής προσπάθειας, περιμένουμε με χαρά να μας ενημερώσετε.
 ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου και ώρα 6.30 μ.μ. θα κόψουμε την πίτα μας και θα μοιραστούμε μαζί σας όμορφες θεατρικές στιγμές.

ΤΟ Δ.Σ.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά τις αρχαιρεσίες της 20ης Οκτωβρίου 2010 συστάθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κρούεζα Αγγελική
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παπαϊωάννου Άγγελος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασυνάνογλου Άννα
ΤΑΜΙΑΣ: Χατζόλου Δέσποινα
ΜΕΛΗ: Αχλάδης Χρυσοβαλάντης-Δημήτρης, Κολυδά Άννα, Τικόπουλος Γιώργος

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Θ.Ο.Α.

Ο Θ.Ο.Α. στην προσπάθεια του να παρέχει θεατρική παιδεία σε όσους επιθυμούν, οργανώνει θεατρικά παιχνίδια κάθε Δευτέρα 6.30-8.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού Σχολείου Άνδρου. Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια και ελάτε να διασκεδάσουμε.

Η παρουσία του Θ.Ο.Α. εκτός Άνδρου

Το Μάιο του 2006 παρουσίασε στη Σύρο στο θέατρο "Απόλλων" το έργο " Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας".
Τον Οκτώβριο του 2006 συμμετείχε στην 19η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Μήλο, με το έργο " Στου Λινάρδου την ταβέρνα".
Τον Οκτώβριο του 2010 συμμετείχε στην 22η Συνάντηση ερασιτεχνικών Θιάσων στην Λέρο, με το έργο " Το κορίτσι από την Άνδρο".

Το κορίτσι από την Άνδρο (trailer 1)

Ιστορικό του Θ.Ο.Α.

Ο Θ.Ο.Α ιδρύθηκε το 2002 από κατοίκους της Άνδρου φίλους του θεάτρου θέλοντας να καλύψει το κενό που υπήρχε στη θεατρική παιδεία. Ξεκίνησε με το ανέβασμα του έργου "Ζητείται ψεύτης" του Δ. Ψαθά το 2002 και από τότε μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει τα εξής έργα:

 "Μάνα μητέρα μαμά" του Γ. Διαλεγμένου το 2004
''Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου" του Γ. Κορρέ το 2004
"Στου Λινάρδου την ταβέρνα" του Β. Κοκότη το 2005
" Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας" του Γ. Ξενόπουλου" το 2005
" Μονόπρακτα" του Α.Τσέχωφ το 2008
" Το φιντανάκι'' του Π.Χορν το 2009
" Το κορίτσι από την Άνδρο" του Τερέντιου το 2010